Hoe maatwerksoftware helpt om productiefouten te voorkomen?

Hoe maatwerksoftware helpt om productiefouten te voorkomen?

Elk bedrijf heeft dagelijks te maken met bedrijfsprocessen. Bedrijfsprocessen zijn handelingen die nodig zijn om tot een eindproduct te komen. Op dit moment voer je een groot deel van deze handelingen handmatig uit. Het handmatig uitvoeren van handelingen kost tijd en geld. Daarnaast is er ook een grote kans op productiefouten als je bepaalde handelingen handmatig uitvoert. Een mens maakt tenslotte fouten, maar dit gaat wel ten koste van het bedrijfsresultaat. Maatwerksoftware kan je helpen om een deel van het proces te optimaliseren. Je kan zo uiteindelijk productiefouten proberen te voorkomen.

Wat kan maatwerksoftware voor je bedrijf betekenen?

Maatwerksoftware wordt volledig op maat van je bedrijf en bedrijfsproces gemaakt. Er wordt eerst gekeken welke handelingen er nodig zijn om een proces tot uitvoer te brengen. Welke stappen kosten de meeste tijd, maar vooral waar worden de meeste fouten gemaakt? Je kan dit eventueel achterhalen aan de hand van klachten die je vanuit klanten ontvangen hebt. Het kan gebeuren dat bepaalde klachten regelmatig terug komen. Als dit om een menselijke fout gaat kan het slim zijn om de handeling te automatiseren. Door een handeling te automatiseren voorkom je dat er nog langer menselijke productiefouten gemaakt worden.

Typfouten kunnen zorgen voor productiefouten

We zien in de praktijk bijvoorbeeld dat typfouten kunnen zorgen voor productiefouten. Een groot aantal productiefouten kunnen voorkomen worden door zelf geen gegevens meer over te nemen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je pakketten bezorgd. Je neemt het adres handmatig over en je typt per ongeluk het verkeerde huisnummer. De klant is hier absoluut niet blij mee en met een beetje pech krijgt de opdrachtgever zijn bestelling niet meer terug. Dit gaat direct ten koste van het bedrijfsresultaat. Daarbij is de klant ook nog eens niet tevreden. Dit soort productiefouten kunnen voorkomen worden door de verzending te automatiseren. Dit is slechts een voorbeeld van het automatiseren van de verzending.

Kan je alle bedrijfsprocessen automatiseren?

Een groot deel van de bedrijfsprocessen kan je met maatwerk software automatiseren. Uiteraard is het niet mogelijk om echt alles te optimaliseren. Stel je werkt in de zorg en een patiënt wil uit bed gehaald worden. Dit is mensenwerk en kan je niet automatiseren. Het is wel mogelijk om bijvoorbeeld de administratie van medicijnen te automatiseren. De verzorger krijgt bijvoorbeeld automatisch een melding als een patiënt nieuwe medicatie nodig heeft. Daarbij krijgt de verzorger ook exact de hoeveelheden door. Er worden zo minder snel fouten gemaakt in het uitgeven van de medicatie. Er is dus een hoop mogelijk, maar helaas kunnen we niet alle bedrijfsprocessen automatiseren.

Welke bedrijfsprocessen kan je het beste automatiseren?

Dit is natuurlijk afhankelijk van het type bedrijf dat je beheert en de handelingen die je dagelijks uitvoert. Kijk gerust welke handelingen sneller een productiefout opleveren. Je kan vervolgens kijken welke handelingen eventueel geautomatiseerd kunnen worden. Een groot deel van de handelingen kan tegenwoordig met maatwerk software geautomatiseerd worden. We schrijven de software zo dat deze aansluit op het proces. Zo kunnen we de software de handeling volledig van je overnemen.

Productiefouten voorkomen helpt uiteindelijk kosten besparen

Een productiefout kan je als bedrijf flink wat geld kosten. Het eindproduct kan u als eerste direct weggooien. U heeft hier niets meer aan, maar u heeft wel kosten voor de productie gemaakt. Daar komt nog eens bij dat de levering van een product met productiefout voor flink wat problemen kan zorgen. Dit kan ten kosten gaan van je imago als bedrijf. Helaas wordt negatieve reclame vrij snel doorverteld aan anderen. Helemaal dankzij de komst van het internet. Het is daarom belangrijk om productiefouten zoveel mogelijk te voorkomen. Dankzij maatwerk software is dit ook mogelijk om te realiseren binnen je bedrijf. Je kan een aantal taken door de software over laten nemen en zo de menselijke fouten eruit halen.

Kost maatwerksoftware veel geld?

Dit is echt afhankelijk van de bedrijfsprocessen die je wil automatiseren. Uiteindelijk is maatwerksoftware niet onbetaalbaar voor de meeste bedrijven. Daar komt nog eens bij dat de software uiteindelijk veel geld gaat opleveren. Doordat een aantal bedrijfsprocessen overgenomen worden ben je hier minder tijd aan kwijt. Je kan deze tijd gebruiken om te investeren in je bedrijf. Dit verdien je uiteindelijk al vrij snel weer terug. Daar komt nog eens bij dat je het aantal menselijke productiefouten kan verlagen. Dit is weer beter voor je imago omdat je aan de verwachtingen van de klant kan voldoen. Dit kan je uiteindelijk weer geld opleveren doordat je mond-op-mond reclame kan verwachten. Kortom maatwerksoftware is inderdaad een investering, maar je verdiend het al vrij snel weer terug. Vooral doordat je er kosten mee kan besparen. De investering in maatwerksoftware is dus absoluut de moeite waard.

Laat een reactie achter

Op neem direct contact met ons op via [email protected] of 075 234 0 567