Klein beginnen is juist goed

Klein beginnen is juist goed

Bij het bouwen van maatwerk software zijn bedrijven vaak bang voor de hoge kosten. Ze zijn bang dat ze moeten investeren in een compleet netwerk met applicaties. Natuurlijk is het fijn als een groot deel van de bedrijfsprocessen geautomatiseerd wordt. Maar je wilt als bedrijf niet al je geld uitgeven aan de IT. Gelukkig ben je echt niet verplicht om direct al je bedrijfsprocessen te automatiseren. De meeste bedrijven beginnen zelfs met een kleine applicatie om slechts één bedrijfsproces te automatiseren. Op een later moment bouwen ze dit uit tot extra applicaties en een complete IT omgeving voor hun bedrijf.

Ervaar het gemak van automatisering

Eenmanszaken zijn vaak gewend om een hoop taken zelf uit te voeren. Maar als je bedrijf groeit heb je soms personeel nodig om bepaalde handelingen uit te voeren. In de praktijk is het voordeliger om bepaalde taken te automatiseren. Er zijn taken binnen je bedrijf die je echt niet meer zelf hoeft uit te voeren. Neem als voorbeeld het aanmaken van facturen binnen je bedrijf. Stel je voor dat je een webshop bezit. Voor elke bestelling maak je met de hand een factuur aan. De factuur print je uit en voeg je bij de bestelling. Je kan ervoor kiezen om dit stukje te automatiseren met een eenvoudige tool. Het aanmaken van een factuur kost je al snel twee minuten of meer. Dankzij de automatisering bespaar je na 10 bestellingen al 20 minuten. Je hoeft zo nog niet direct alles te automatiseren, maar je kan eerst klein beginnen met één applicatie.

Maatwerk software kan met je meegroeien

Klein beginnen met maatwerk software zorgt absoluut niet voor problemen in de toekomst. Je kan maatwerk software namelijk met je mee laten groeien. In eerste instantie begin je met één tool. Later bouw je nog een applicatie ernaast om nog een bedrijfsproces over te nemen. Dit kan je later weer verder uitbreiden met extra applicaties. We kunnen de applicaties aan één platform koppelen. Zo kan je eenvoudig meerdere applicaties koppelen die je niet tegelijkertijd gebouwd hebt.

Voordeel van klein beginnen

Er zitten voordelen aan klein beginnen met maatwerk software. Eén van de voordelen is dat je niet direct een hoge rekening krijgt voor de investering in maatwerk software. Voor kleine bedrijven kan de investering in IT een hoop geld zijn. Uiteindelijk gaat de investering geld opleveren, maar nog niet direct. Je kan daardoor klein beginnen en je platform langzaam verder uitbreiden. Je hoeft zo niet direct veel geld neer te leggen voor een compleet platform. Je kan zo eerst de investering in je eerste applicatie terugverdienen voor je investeert in de volgende applicatie. Nog een voordeel is dat je eerst kan ervaren of maatwerk software je echt verder helpt. Je kan eerst ervaren hoeveel tijdwinst kleine applicatie tools kunnen opleveren. Op basis hiervan kan je de applicaties verder uitbreiden.

Verder bouwen op basis van ervaringen

Maatwerk software bestaat uit een nieuwe software die op de markt gebracht wordt. Je laat software op maat maken omdat er nog geen passende oplossing voor je bedrijf is. Dit betekent dat je van tevoren ook nog niet weet welk effect de software te weeg brengt. Het kan slim zijn om daarom klein te beginnen. Op basis van je eigen ervaring bouwen we de applicatie langzaam verder uit. We kijken hoe we de applicatie verder kunnen aanpassen om de bedrijfsprocessen nog sneller te laten verlopen. Ervaring is hierin heel belangrijk en daarom is het geen slecht idee om eerst klein te beginnen. Je kan zo kijken wat voor een verschil de huidige software maakt voor je aanpassingen doorvoert.

Innoveren op basis van de huidige software

De huidige software die we in het klein ontwikkelen werkt in de praktijk prima. Alleen mis je toch nog wat elementen om de bedrijfsprocessen nog sneller te laten verlopen. Hier kom je vaak pas achter als je de software echt in gebruik kan nemen. Op basis van een kleine tool kunnen we innoveren en je software verder uitbreiden. Het kan ook dat bepaalde functies inmiddels overbodig geworden zijn. Dit zijn de functies die we weg kunnen halen voordat we verder bouwen aan een nieuwe software.

Verder optimaliseren van bedrijfsprocessen

Op basis van de kennis die hebt opgedaan kunnen we de bedrijfsprocessen verder optimaliseren. We kunnen nieuwe stukjes software integreren. Door het platform langzaam verder uit te breiden hoeft maatwerk software niet direct duur te zijn. Daarnaast gaat de software dankzij innovatie ook nooit achter de feiten aanlopen. We zorgen ervoor dat de software verder ontwikkeld wordt. Uiteraard hoeft dit niet direct. Je kan de software ook in de komende jaren verder ontwikkelen.

Investeer eerst in simpele software

Je hoeft met maatwerk software echt niet direct een complex systeem te bouwen. Laat bijvoorbeeld eerst een tool bouwen om je klantenbestand te beheren. Of een tool om je uren bij te houden via een applicatie. Je kan zo ervaring op doen met het automatiseren van bedrijfsprocessen. Zo kan je tijd en uiteindelijk ook geld besparen met de ontwikkeling van software binnen je bedrijf.

Laat een reactie achter

Op neem direct contact met ons op via [email protected] of 075 234 0 567