Koppelingen

Wat zijn koppelingen of API's?

Koppelingen zijn de verbindingen tussen programma's en door anderen beschikbaar gestelde gegevens.
Zij maken het leven een stuk gemakkelijker. Bij koppelingen kun je denken aan een koppeling met Google of TomTom om afstanden te berekenen of om te zien hoe laat een vrachtauto binnen zou kunnen komen.

Wat heb je aan koppelingen?

Een koppeling kan worden ingebouwd in jouw applicatie. Hiermee kan je vanuit jouw applicatie gegevens delen met de andere software welke je gebruikt. We hebben een aantal voordelen op een rijtje gezet:

Gegevens nog maar op één plaats invoeren;
Verminderd kans op menselijke fouten;
Eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Voorbeelden van koppelingen

Een heel simpel voorbeeld van een koppeling is die tussen jouw relatiebeheer en VIES (Europese Commissie). Wanneer je in jouw applicatie een Europees BTW nummer invoerd wordt realtime gecontroleerd of deze geldig is, en of deze ook daadwerkelijk van het bedrijf is waarbij je deze invoert.

Een ander voorbeeld is wat ingewikkelder en gaat om pakketjes ophalen. Stel, je hebt een pakketje dat je moet versturen. Nu geef je in jouw programma aan dat je dit wilt en wordt er meteen een opdracht verstuurd. De volgende dag staat er een DHL-chauffeur op je stoep, die het pakketje op komt halen voor je.
Een koppeling is dus niet alleen om iets uit te lezen, maar kan ook opdrachten versturen. Hier wordt er een koppeling gemaakt tussen het schema van de DHL-chauffeur en jouw wens om het pakketje te versturen.

Onze gerealiseerde koppelingen

Een greep uit de partijen waar we een koppeling mee hebben ontwikkeld. Als de partij waar jij een koppeling mee wilt hebben er niet tussen staat betekent het niet dat we die niet hebben of er niet mee kunnen koppelen. Neem contact met ons op voor meer informatie.